Εγγραφή για ενημέρωση


Πληροφορίες

Μικρές Αγγελίες

Login Form


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
 
 
 
 
 
 
Ματιές στο Χθές Εκτύπωση E-mail

 

                                                               ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ !

Σκόρπιες μνήμες  δοσμένες χύμα, αγαπημένα ενθυμήματα, τσακισμένες και κιτρινισμένες από τον χρόνο φωτογραφίες…….. Όσοι απεικονίζονται στις φωτογραφίες αυτές είναι σαν να σταματούν τον χρόνο και να δοξάζουν την ζωή. 

          Όλοι μαζί, Εχθροί και  Φίλοι, Αντίπαλοι και Σύμμαχοι, Σπουδαίοι κα Άσήμαντοι,

          Ισχυροί και Αδύναμοι, Πλούσιοι και Φτωχοί..!

Κι αν αλήθεια μπορούσε να γίνει αυτό, να σταματήσει ο χρόνος στην εποχή τους, θα είχαν μία τελείως διαφορετική αντίληψη για την έννοια της ζωής και με μίας θα μπαίνανε στην άκρη όλες οι διαφορές. Κι αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνουν οι μορφές τους. Το μήνυμα τους συνιστά ομόνοια αγάπη για την ζωή και τον άνθρωπο.

Ας πούμε ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απόπειρα  απόδρασης, ένα "φτου, ξελευτερία", που αναζητεί συνεργούς. Ας πούμε ότι αποτελεί ένα δημόσιο προσκλητήριο για τους χαμένους συγγενείς, φίλους και γειτόνους των  χρόνων που πέρασαν, που - δεν μπορεί - κάπου εδώ γύρω μας βρίσκονται και ψάχνουν κι αυτοί να βρούνε τις χαμένες επαφές.

Ίσως είναι καιρός μέσα από αυτές τις φωτογραφίες να ξαναβρεθούμε με πρόσωπα από τα παλιά που πολλά από αυτά έχουν φύγει για πάντα. Όχι βέβαια με την ελπίδα πως θα ξαναζήσουμε αυτά που έφυγαν αμετάκλητα,  αλλά για να ενώσουμε τα όποια θρύμματα της μνήμης μας και να γευτούμε - έστω κι από μακριά - κάτι από εκείνο το όνειρο!...    

                                                                                                           Θεόφιλος Πατσάς

 

 
 
 
 
 
 

Επισκέπτες

Σήμερα30
Χθές65
Τρέχουσα Εβδομάδα150
Τρέχων Μήνας95
Συνολικά258082

Επισκέπτες Online